Untuk Para Pencari Al Haq

Blog Anti Teroris, Menyajikan Bukti dan Fakta yang Nyata

 • بسم الله الرحمن الرحيم

  السلام عليكم و رحمت الله و بركاته Ahlan wa sahlan.. Alhamdulillah telah hadir blog Untuk Para Pencari Al Haq, Blog ini kami peruntukkan bagi mereka yang haus akan kebenaran, yang ingin mencari al haq ditengah badai fitnah yang menimpa kaum muslimin khususnya Salafiyyin. Mudah-mudahan kehadiran blog ini bisa menjadi salah satu media yang membantu bagi para pencari al haq. CARILAH AL HAQ DAN BILA ENGKAU TELAH MENDAPATINYA GENGGAMLAH KUAT-KUAT DAN JANGAN TERLEPAS KEMBALI... والسلام عليكم و رحمت الله و بركاته
 • Firman Allah Subhanahu Wa Ta’ala:

  وَيَوْمَ يَعَضُّ الظَّالِمُ عَلَى يَدَيْهِ يَقُولُ يَالَيْتَنِي اتَّخَذْتُ مَعَ الرَّسُولِ سَبِيلاً. يَاوَيْلَتَى لَيْتَنِي لَمْ أَتَّخِذْ فُلَانًا خَلِيلاً. لَقَدْ أَضَلَّنِي عَنِ الذِّكْرِ بَعْدَ إِذْ جَاءَنِي وَكَانَ الشَّيْطَانُ لِلْإِنْسَانِ خَذُولًا “Dan ingatlah hari ketika itu orang yang zalim menggigit dua tangannya, seraya berkata, ‘Aduhai kiranya dulu aku mengambil jalan bersama-sama Rasul. Kecelakaan besarlah bagiku, andai kiranya dulu aku tidak menjadikan si Fulan itu teman akrabku. Sungguh ia telah menyesatkan aku dari Al-Qur`an ketika Al-Qur`an itu telah datang kepadaku.’ Dan adalah setan itu tidak mau menolong manusia.” (Al-Furqan: 27-29)
 • Rasulullah Shallallahu ‘alaihi wa sallam bersabda:

  الرَّجُلُ عَلَى دِيْنِ خَلِيْلِهِ، فَلْيَنْظُرْ أَحَدُكُمْ مَنْ يُخَالِلُ “Seseorang itu menurut agama teman dekat/sahabatnya, maka hendaklah salah seorang dari kalian melihat dengan siapa ia bersahabat/berteman.” (HR. Abu Dawud dan At-Tirmidzi. Dishahihkan Asy-Syaikh Al-Albani dalam Ash-Shahihah no. 927)
 • Kategori

 • Arsip

 • KALENDER

  Februari 2015
  S S R K J S M
  « Jan   Mar »
   1
  2345678
  9101112131415
  16171819202122
  232425262728  
 • Radio Islam Indonesia

 • Komentar Terakhir

  fitrah di Soal Tazkiyah & Wasiat Ber…
  Admin IlmuSyari.com di Daurah Nasional “asy-Syari’ah”…
  abdurrahman abu hilm… di Khutbah Jum'at Syaikh Han…
  abdur di Jihad Yaman, Antara Tingkah Pe…
  Muhsin al Jakarty di Syaikh Hani Mengirimkan Gambar…
  muhammad thoifur di (RAFIDHAH &) "MASYAYI…
 • Flag Counter

  free counters
 • IP
 • Pengunjung Ke

  • 936,639 hits

Pesan Kilat Awas Bahaya: Hakekat Gembong MLM Haris Aceh Sebagai Pembela Rodja & Gembong Sururiyun

Posted by tukpencarialhaq pada Februari 1, 2015


Bismillahirrohmanirrohim. o

hakekat haris aceh

PESAN KILAT AWAS BAHAYA
HAKEKAT GEMBONG MLM HARIS ACEH SEBAGAI PEMBELA RODJA & GEMBONG SURURIYUN

Al Ust Arif Al Maidany Hafizhahullah

—————————————
SEBUAH KESAKSIAN…

Sebelum kita tutup daripada dars kita pada malam ini kita akan sampaikan sedikit daripada perkara yang penting [yang perlu kita membuka mata kita, yang perlu kita curahkan perhatian kita padanya] daripada pertolongan Allah ‘Azza wa Jalla kepada dakwah kita.

Allah mudahkan dengan perkara yang Allah berikan pada kita daripada keberadaan para ulama [al masyayikh, Syaikh Rabee bin Hadi dan Syaikh Ubaid] dan para asatidzah al fadhil yang terus membantu yang terus memudahkan sampainya dakwah ini kepada kita semuanya.

Pada kesempatan ini ikhwatil kiram rahimakumullah, ana sedikit ingin menyampaikan kepada ikhwah semuanya untuk selalu memohon kepada Allah [berdoa kepada Allah ‘Azza wa Jalla] agar dimudahkan daripada dakwah Salafiyah kita ini untuk sampainya [untuk dimudahkannya dakwah kita] di penjuru negeri ini. Na’am.

Terlebih yang terjadi di daerah Takengon ikhwatil kiram rahimakumullah, kita berharap kepada Allah mudahkan kita untuk ke sana. Yang pada saat ini bagaimana seorang yang bernama HARITS terus melancarkan daripada syubhatnya kepada ikhwah-ikhwah yang di sana, yang terus memberikan dan menyebarluaskan (syubhatnya, red), agar jangan hadir dalam acara tersebut, ikhwatil kiram rahimakumullah!

Maka kita memohon kepada Allah agar Allah mudahkan kita untuk ke sana, agar Allah mudahkan kita untuk menyampaikan al haq kepada mereka (…)

(Thayyib), ikhwatil kiram rahimakumullah, untuk kita sampaikan bagaimana keadaan seorang Harits ini, SEORANG YANG JAHIL ikhwatil kiram rahimakumullah. Yang Allah lebih mengetahui keadaan dia.

Bagaimana kita ketahui tentang keadaan dia ketika dia ziarah pada saat kita di Fuyus beberapa tahun yang lalu, yang dia menggembosi ikhwah-ikhwah yang ada di sana.

Bagaimana pembelaan dia terhadap Yazid Abdul Qadir Jawwas daripada dai Sururiyyin [pentolan Sururiyyin] ikhwatil kiram rahimakumullah.

Bagaimana syubhat yang (…) di sana. Mengapa harus kita (…) Yazid, padahal tahdzir ulama belum ada (aturannya)?

Ini syubhat, ikhwatil kiram rahimakumullah, SYUBHAT YANG BASI ! Na’am. Bentuk syubhat yang dilontarkan oleh Harits tersebut,
na’am.

Juga pembelaan – pembelaan dia kepada ahli bid’ah [laa rodja walaa (…) ].

Radio tersebut [ikhwatil kiram] bagaimana dia membangga-banggakan [mengutamakan bahkan], bagaimana dia menjelaskan keutamaan untuk mendengarnya.

Ini ikhwatil kiram rahimakumullah juga merupakan syubhat yang dilontarkan kepada ikhwah – ikhwah yang ada pada masa itu.

Bagaimana pujian dia, “Lihatlah Rodja !”, yang dibandingkan dengan dakwah para asatidzah [dakwah yang penuh dengan at-tahdzir].

Lihat orang-orang (…) daripada Syaikh Rabee.

Maka ikhwatil kiram rahimakumulah, perlu kita ketahui [perlu disampaikan kepada antum] (keadaan) rajul tersebut sewaktu di Dammaj yang MUZA’ZA’, MEMILIKI DARIPADA KEGONCANGAN ! Yang dahulu pada masa fitnah Hajuriyah, yang sama – sama pada waktu itu kita mengetahuinya dan merasakannya. Na’am.

Sangat mudah rajul ini ikhwatil kiram [thullab ini, manusia ini, pria ini], sangat mudah untuk tergoda dengan syubhat. Yang pada masa itu [walhamdulillah] Allah tampakkan al haq kepada kita, Allah selamatkan kita dari fitnah Hajuriyah.

Namun orang satu ini dengan mudahnya [ketika syubhat datang kepadanya] ikut – ikutan membela daripada fitnah Hajuriyah tersebut ikhwatil kiram rahimakumullah.

Alhamdulillah dengan bantuan sebagian ikhwah menjelaskan al haq kepadanya [menjelaskan kebenaran kepadanya], dia kembali kepada al haq. Yang sebelumnya dia ikut serta membela daripada Hajuri dan mencaci maki [bahkan] yang tidak berjalan bersamanya.

Kemudian ikhwatil kiram pada masa ini kita lihat pula bagaimana juga dia sangat mudahnya terjebak, terjerumus kepada bahaya daripada fitnah Sururiyyin.

Terlebih merupakan dedengkot kaki tangan Dzulqarnain daripada Makir Mutalawwin La’ab ini ! Na’am.
Yang kita berharap hadahullah [semoga Allah memberikan hidayah kepadanya].

Bagaimana kalam (fasyikh) yang langsung kita dengar sendiri. Kalam keji dia kepada Syaikh Ubaid, kalam keji dia kepada Asatidzah, ini kita langsung kita dengar daripada yang keluar daripada lisan(nya).

Maka ikhwatil kiram rahimakumullah kita mohon kepada Allah, Allah Subhanahu wa Ta’ala memudahkan dakwah kita di negeri kita ini [di tempat – tempat yang lain pula].  Dan Allah Subhanahu wa Ta’alaa memutuskan makar-makar mereka. Dan Allah Subhanahu wa Ta’alaa semoga senantiasa memberikan hidayah kepada kita dan kepada (orang-orang semuanya)

Wallahu a’lam….

Dengarkan audionya:

atau download di sini

أصحاب السنة

Ashhaabus Sunnah

Iklan

Tinggalkan Balasan

Isikan data di bawah atau klik salah satu ikon untuk log in:

Logo WordPress.com

You are commenting using your WordPress.com account. Logout / Ubah )

Gambar Twitter

You are commenting using your Twitter account. Logout / Ubah )

Foto Facebook

You are commenting using your Facebook account. Logout / Ubah )

Foto Google+

You are commenting using your Google+ account. Logout / Ubah )

Connecting to %s

 
%d blogger menyukai ini: